11

GO climb Kamnik med zmagovalci Turističnega start-up vikenda v Termah Snovik in prejemnik podpore Občine Kamnik

Junija 2021 se je ekipa 7samurai udeležila vseslovenskega turističnega start-up vikenda, ki je potekal v Termah Snovik v okolici Kamnika, in sicer od 11. do 13. junija. Namen dogodka je bila popestritev oziroma obogatitev že kar pestre turistične ponudbe Kamnika in Kamniške Bistrice na podlagi predlogov projektov, ki so se med start-up vikendom izoblikovali.

Naš predlog projekta GO climb Kamnik je dosegel odlično 2. mesto in prejel tudi denarno nagrado. S predlaganim projektom smo se fokusirali predvsem na reševanje problema pogosto spregledanega in neizkoriščenega turističnega potenciala obilice plezalnih smeri v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp, kar so spremenili skozi nudenje edinstvenih plezalnih tur in najem opreme, ureditev plezalnih smeri in oglaševanje te plezalne destinacije v tujini.

Člani ekipe 7samurai so: Anka Grmek, Boštjan Jerman, David Pele, Jana Klinkon in Veronika Weixler. 

Projekt smo tudi prijavili na povezan razpis Občine Kamnik, in sicer za dodelitev proračunskih sredstev za pospeševanje razvoja malega gospodarstva, ki je bil objavljen 21. 5. 2021. Za izvedbo projekta smo prejeli sofinanciranje v višini 8.115,94 EUR.